Istoric

S.C. INEUL S.R.L. cu sediul in Năsăud, strada Rahovei nr. 3, judetul Bistrita-Nasaud, a fost infiintata in anul 1954, avand diverse activitati, printre care principalele erau producerea pietrei sparte pentru calea ferata si drumuri, precum si producerea elementelor prefabricate din beton.

Societatea a trecut prin diverse forme de organizare si subordonare pana in anul 1977, cand societatea a fost trecuta in subordinea Centralei de Constructii Cai Ferate Bucuresti (CCCF), din cadrul Ministerului Transporturilor, avand ca obiective principale producerea elementelor prefabricate din beton pentru calea ferata si drumuri, precum si producerea agregatelor de cariera, in special piatra sparta pentru calea ferata.
In anul 1990 societatea se desprinde de Intreprinderea Productie Industriala - Constructii Cai Ferate Maramures (IPI-CCF) din cadrul CCCF Bucuresti, si devine unitate de sine statatoare, inregistrandu-se la Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud sub denumirea S.C. INEUL COMPANY S.A., sub nr. de inregistrare J06/104/1991.

In 1994 societatea se privatizeaza, devenind societate cu capital integral privat romanesc.

In anul 2006 societatea isi schimba forma de organizare, trecand de la societate comerciala pe actiuni (S.A.) la societate cu raspundere limitata (S.R.L.)

Din anul 1977 pana in prezent, societatea a produs curent dale prefabricate de treceri la nivel, dale de peron, canale si capace pentru cabluri, borne si alte produse prefabricate folosite la calea ferata si la lucrarile de drumuri.

In prezent societatea dispune de un numar de 50 de angajati.